Regata u Ljuboviji 8. jula: Očekuje se preko 30. 000 ljudi 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Regata u Ljuboviji 8. jula: Očekuje se preko 30. 000 ljudi
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
24.06.2023 | 0 коментар(а)



Ljubovija - Jedna od njavećih i najstarijih regata u Evropi zakazana je u opštini Ljubovija za 8. jul.



Rafteri se već tradiocionalno spuštaju od Rogačice do Ljubovije, rutom dugačkom 40 kilometara, što je oko osam sati spusta i plovidbe, nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosvferi uz zvuke trube, prenosi RINA.

Drinska regata je turistički brend i zaštitni znak naše opštine i jedna je od najvećih dogadjaja u Srbiji. Ove godine u okviru manifestacije dana Drinske regate posetioci će imati priliku da uživaju u različitim dogadjajima, od sporstkih takmičenja koja kreću od 26. juna, tematskim književnim večerima, predstavam i koncertima velikih muzičkih zvezda domaće scene. Gostovaće Dženan Lončarević, Indira, Tea Tairović i Jelena Rozga, rekla je za RINU Jelena Tešić direktorka TO Ljubovija.

Drinska regata u Ljuboviji čuva dugačku tradiciju vezanu splavaranje, tako će i ove godine to biti podsetnik na prethodna vremena, pa su osim gumenih u reci neizostavni i drveni splavovi.

- U ovom trenutku svi smeštajni kapaciteti su popunjeni jer je interesovanje kao svake godine jako veliko, svi oni koji dodju jedne godine, unapred rezervišu i za sledeću tako da je većinom sve prebukirnao. Od kategorizacije smeštaja, vrste i strukture, cene najma se kreću od najminimajlih 200 dinara pa sve do 20.000 gde se izdaju čitave kuće i domaćinstva, dodala je Tešićeva.

Dodaje da su se potrudili da kao i obično Drinska regata se ne svodi na jedan dan i na spust rekom Drinom, već da ima pored toga i bogat drugi sadržaj. Tih dana kroz Ljuboviju prođe oko 30.000 ljudi, a samo rekom tokom spusta bude hiljadu plovila što je 10.000 učesnika samo na vodi.

 

 

GZS / RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRINSKA REGATA LJUBOVIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.476.910 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)